11/11/11 -haaste

Dla's truth of youth -blogin kirjoittaja Demonilesboankka heitti 11/11/11 -haasteensa kaikille lukijoilleen, joten ajattelin siihen tarttua. Haasteen ideana on kertoa itsestään yksitoista asiaa, vastata haastajan antamiin yhteentoista kysymykseen ja keksiä yksitoista uutta kysymystä, joihin haastaa yksitoista bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. Alla nuo yksitoista asiaa itsestäni, haastajan kysymykset ja vastaukseni niihin.

1. Peukaloni ovat aivan eri näköiset. Oikeanpuoleinen muistuttaa enemmän isäni peukaloa. Se on pidempi ja "hoikempi" kuin äitini peukaloa muistuttava vasen. Oikeanpuoleisen peukalon kynsi on enemmän neliönmuotoinen, kun taas vasemman leveä. Tykkään oikeasta peukalostani huomattavasti enemmän. :P
2. Yksi ainoa hius kasvaa keskellä otsaani. Friikki mikä friikki.
3. Olen koiraihminen. Minulla on koira.
4. Äänestin Pekka Haavistoa viime presidentinvaaleissa kummallakin kierroksella. Se oli myös ensimmäinen virallinen ääneni. Liityin Vihreään liittoon kyseisten vaalien aikana.
5. Pienenä olin hulluna dinosauruksiin ja suosikkielokuvani oli Saturn 3.
6. Hankin lävistyksen ennen korvakoruja, molemmat kuitenkin 16-vuotiaana.
7. Lähes kaikkialla käyttämäni nimi Nica juurtaa itsensä World of Warcraftin pääasiallisesta (main-)hahmostani nimeltä Nicasia. Mua on kutsuttu Nicaksi niin paljon, että se tuntuu lähes toiselta nimeltä. Oikea nimeni on Olivia.
8. Ikävöin ensimmäistä omaa asuntoani. Se oli täydellinen ja olin tyhmä, kun lähdin sieltä. Ei mun olisi tarvinnut, jos olisin ajatellut asioita paremmin. Tehty mikä tehty.
9. Kun todella tykkään jostakin ruuasta, mulla on tapana pilata se nautinto itseltäni syömällä kyseistä ruokaa niin paljon, että se alkaa inhottaa mua. Kaikkein valitettavimmat tapaukset olivat Ristoranten tonnikala- ja salamipizza sekä eräs makea chilijuusto.
10. Mulle on asuntojen kanssa erityisen tärkeää se, että sisälle ei tule muurahaisia. Ei enää ensimmäisiä kerroksia, kiitos. Nimim. Imuroinut kuolleita muurahaisia keittokomeron lattialta ja tiskipöydän nurkasta kaksi kertaa päivässä ja käyttänyt kenkiä kyseiseen tilaan astuessaan, koska lattia oli täynnä muurahaismyrkkyä. Muuttoilmoituksessa muuton syy: "Muu, mikä? Muurahaiset."
11. Rakastan talvea.

1. Totuus vai tehtävä? Kerro joko jotakin niin henkilökohtaista, kun vaan kykenet tai kerro kaikista noloin tapahtuma, joka sinulle on sattunut. Or both...
No, tämmönen nyt tuli mieleen... Taisin olla palaamassa Viron reissulta siskoni, hänen miehensä ja heidän lapsensa kanssa. Ajellessamme Helsingistä kotiin päin pysähdyimme jollakin matkan varrella olleella huoltoasemalla, kuten tapana on. Ennen matkan jatkumista päätin käydä vessassa. Vessakoppeja oli kaksi, siskoni meni toiseen ja minä pian hänen jälkeensä toiseen sen vapauduttua. No, mulla oli jo alkuunsa epäilyksiä sen ovenkahvan suhteen, mutta jostain ihmeen syystä en varmistanut sitä kunnolla, vaikka yleensä teen niin aina. Sitten tapahtui pahin mahdollinen, eli joku nainen avasi sen oven ja säikähdimme molemmat. Tapauksesta erityisen kamalan teki se, että kyseinen skenaario on yksi pahimmista ja ahdistavimmista painajaisistani.

2. Yökerho vai pubi ja miksi? Jos et harrasta, niin käytä mielikuvitusta.
Pubi, koska mulla on niistä miellyttävä mielikuva. Sellainen perinteinen englantilainen pubi, joka näyttää tältä, jossa soitetaan Dire Straitsin kaltaista musiikkia ja jossa toivottavasti osataan tehdä sellaisia alkoholijuomia, joita jopa minä pystyn kaatamaan alas kurkustani vääntämättä naamalleni kärsimysilmeitä.

3. I've never... Mitä et ole koskaan tehnyt?
Jos pysytellään vaikka sellaisissa asioissa mitä tahtoisin jossain vaiheessa tehdä, olisi niitä esimerkiksi Australiassa käyminen ja ylipäänsä reppureissaaminen, kunnollisten pelivideoiden tekeminen YouTubeen ja musisointini nauhoittaminen, joko videoimalla tai pelkästään äänen kanssa.

4. Onko sinulla pakkomielteisiä tapoja tai neurooseja?
Käsien peseminen on kai mulle edelleen jonkinlainen pakkomielle, tosin ei lähellekään niin paha kuin muutama vuosi sitten. Nykyään pystyn, ja jopa mielelläni huolehdin siitä, että laitan aina nukkumaan mennessä käsiin kosteusvoidetta, jotta se hoitaa ihoa yön aikana. Useimmiten myös laitan kosteusvoidetta käsiin ennen ulos lähtemistä. Kun käsienpesupakkomielteeni oli pahimmillaan, pystyin korkeintaan laittamaan kosteusvoidetta käden yläpuolelle. Kämmenen sekä sormien alapuolten tuli pysyä puhtaina, koska muuten olisi ollut ällöttävä olo, enkä olisi halunnut koskea mihinkään. Käsieni iho olikin silloin aivan järkyttävässä kunnossa, kuivuuden aiheuttamia kipeitä haavaumia kaikkialla. Nykyään käytän Ceralan Plus -nimistä kosteusvoidetta koko vartaloon.

5. Miksi kirjoitat blogia?
Aloitin bloggaamisen uudelleen lähinnä kirjoitusharjoituksen vuoksi. Musta tuntui, että suomen kieleni laatu heikkeni lukio-opintojen hiljaisen kauden aikana, ja se huolestutti mua. Kirjoitan sekä englannin- että suomenkielistä blogia, joista se suomenkielinen on siis tämä. Englanninkielinen blogini on World of Warcraft-aiheinen. Sinnekin voi tiensä löytää tämän blogin kautta, jos tarpeeksi etsii. Ja onhan blogin kirjoittaminen mukava ja mulle soveltuva tapa ilmaista itseään.

6. Oletko mustasukkainen?
Olen, usein liiaksikin, enkä tykkää siitä yhtään. Jos jotain lieventäisin itsessäni, se olisi ehdottomasti mustasukkaisuus. Hankaloitan sillä tiettyjen ihmisten elämää, omastani puhumattakaan.

7. Kevätromanssi vai vakituinen parisuhde? Parisuhde vai pari suhdetta?
Vakituinen parisuhde. Vaikka mulla ei ole koskaan oikeastaan ollut mitään kevään, tai minkään muun vuoden ajan romansseja, eikä kovin lyhytaikaisia suhteita, voin kuvitella, että niiden kanssa tulevat murheet ovat epämiellyttävämpiä kuin vakituisen parisuhteen huolet. Mulla on myös tapana kiintyä ihmisiin - ja ainakin vakituisessa suhteessa se on ihan sallittua, jopa suositeltavaa. ;) Musta myös tuntuu, että lyhyen ajan sisällä vaihtuvat suhteet ruokkisivat mun huonoa itsetuntoani ja yksinäisyyden pelkoani.

8. Oletko flirtti?
En ole koskaan itseäni minkäänlaisena flirttinä pitänyt, mutta kun tarkemmin ajattelen, niin pakko varmaan sanoa että olen joissain määrin. Vastaukseni perustan sille, että ihmiset, jotka oikeasti tunnistavat flirttailun (toisin kuin minä), aina kertovat mulle kuinka se ja se flirttaili mun kanssani. Itse olen aina ihan kujalla. Mutta mikäli ne kyseiset henkilöt mulle tosiaan flirttasivat, on varmaan pakko myöntää että teen itse joskus samaa.

9. Pidätkö kiinni omasta mielipiteestäsi, vaikka muut olisivat eri mieltä?
Jos vielä heidän perustelujensa jälkeen ajattelen olevani oikeassa. Mielestäni on tärkeää pitää mieli avoinna uusille ajatuksille ja ideologioille, näin keskustelutkin ovat itselle paljon antoisampia.

10. Musiikkimakusi? Paras bändi/artisti?
Mun musiikkimakuni historia on melko aaltoileva. Musiikin kuuntelun aloitin joskus päivähoitoaikoina. Silloin bändit kuten Tiktak ja Nylon Beat oli aika kovia sanoja, ja itsekin muistan tykkäilleeni kyseisten yhtyeiden hittibiiseistä. Joskus päiväkodista ensimmäiselle luokalle siirtymisen yhteydessä aloin kuunnella Anssi Kelaa, jota kutsuinkin hetken aikaa suosikkiartistikseni, kunnes isäni kautta kuulin Eros Ramazzotista. Stilelibero on edelleen yksi suosikkialbumeistani. 8-vuotiaana musta tuli vanhemman isoveljeni kautta HIM-fani, ja HIM-fanitus jatkuikin aina 13-vuotiaaksi asti. 11-12-vuotiaana musiikkimakuni sai joitain synkempiä ja raskaampia vaikutteita muutamista metallibändeistä, niistä mainittakoon vaikkapa Charon, Lacuna Coil sekä Judas Priest. Yläasteelle siirryttyäni kuuntelin jonkin aikaa raskaampaa ja raaempaa metallia, kuten W.A.S.P.:ia, kunnes käytin pari-kolme vuotta glam- ja hard rockin parissa. Silloin alkunsa sai rakkauteni Scorpionsiin, jota pidän edelleen kaikkien aikojen rakastetuimpana yhtyeenäni. Kun aloitin World of Warcraftin pelaamisen, kiinnostuin enemmän ja enemmän fantasia-aiheisista asioista. Kiinnostus levisi myös musiikin puolelle. Aiemmin vain pientä osaa musiikkimaustani edustanut power metal joutikin etusijalle, ja aloin kutsua Rhapsody of Fire:a suosikkiyhtyeekseni. Tänä päivänä kuuntelen edellä mainitun lisäksi monenlaista metallia, mm. folk, battle, heavy ja sinfonista sellaista. Muita paljon kuunneltuja yhtyeitä ovat esimerkiksi Wuthering Heights, DragonForce, Turisas sekä Vision Divine.
Last.fm -profiilini antaa myös melko hyvän yleiskuvan musiikinkuuntelutottumuksistani.

11. Henkilö ei käytä Facebookia. Onko henkilö olemassa ns. nyky-yhteiskunnassa?
Mielestäni Facebook on edelleen hyvin merkitsemätön osa nyky-yhteiskuntaa. Tosin termin edessä oli "ns.", joten tiedä sitten, minkälaista näkökulmaa nyky-yhteiskunnasta tässä haetaan. Sosiaalisen median tärkeyden määrittelee kukin itse itselleen. Löydyn itse Facebookista, mutta esim. Twitteriä en ole koskaan tullut käyttäneeksi saati seuranneeksi, vaikka mulla siellä tunnus onkin. Taisin sen kylläkin luoda vain WoW Insideriin kommentoimista varten.

Omat kysymykseni tulevat tässä:
1. Jos kielitaitosi koostuisi suomesta, englannista ja yhdestä muusta kielestä, mikä olisi tuo kolmas kieli ja miksi?
2. Jos ihmisten/kansakuntien toiminta jatkuu tämänhetkisellä tavalla, mikä tulee olemaan ihmiskunnan tuho?
3. Mitä world wide web, arkikielellä (muttei suinkaan synonyyminä) internet merkitsee sinulle?
4. Mihin musiikkikappaleeseen et koskaan kyllästy?
5. Mihin fiktiiviseen maailmaan (esim. Narnia) muuttaisit mieluiten?
6. Missä ammatissa toimisit kaikkein mieluiten? Unohda kaikki rajoitukset ja koulutukset.
7. Tulisiko hamppu laillistaa? Vain lääketarkoituksessa vai kokonaan?
8. Mihin vuorokaudenaikaan heräisit mieluiten? Eroaako se ajasta, jolloin sinun täytyy useimmiten herätä?
9. Pelkäätkö enää mitään samaa mitä pelkäsit pienenä?
10. Jos sun pitäisi kuvailla itseäsi mahdollisimman osuvasti lauseella, jonka rakenne on: "Nimeni on * ja olen/teen/jotain sellaista *", millainen olisi tuo lause? (Esim. "Nimeni on Ella ja soitan pianoa.")
11. Mikä on suosikkiruumiinosasi omassa vartalossasi? Sen on oltava sukupuolineutraali.

En millään keksi yhtätoista haastettavaa, mutta haasteeni lähtee ainakin seuraaviin blogeihin:
Becoming a teenmommy
Atteismin Alttarilla
Jasmin the enchanted
Valvemaa
Johtaja Joni Virtanen
Lisäksi haastan kenet tahansa haasteesta kiinnostuneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti