Hankintoja ja tietokonehöpinää

Ihan muutaman päivän sisällä on tullut tuhlattua rahaa koko vuoden edestä - kylläkin asioihin, joita ihan oikeasti tarvitsen. Tai ainakin ihan oikeasti luulen tarvitsevani. Nyt mulla on taas syy näyttää ihmiseltä, ja siitä seuraa aina rahan menetystä.

Mun on pitänyt jo pitkän aikaa aloittaa lukemisharrastukseni uudelleen. Suomeni on huonontunut merkittävästi juurikin siitä syystä, etten ole vuosiin lukenut kirjoja kunnolla. Valintani ei ehkä ollut paras mahdollinen mitä suomen kielen kehittämiseen tulee, sillä itselleni tilasin Aleksi Delikourasin esikoisteoksen Nörtti: New Game. Nörttiin, joka tunnetaan paremmin nimellä DragonSlayer666, tutustuin YouTuben Nörtti-sarjassa, josta erityislaatuisen tekee se, että se on mielestäni hauska. Elän ihan hyvistä syistä sellaisessa uskossa, että mun huumorintajuni on vähän outo. Nörtti-sarjan hauskuus syntyy kuitenkin juuri ymmärryksen ja samaistumisen kautta.

Nörtti-kirjan tilasin cdon.comista alennettuun hintaan 9.95€. Luin siitä ensimmäisen lukusession aikana noin neljäsosan. Päiväkirjamuodossa kirjoitetun teoksen päähenkilö on mua nuorempi, mutta yläaste- ja päivälukiovuodet on mulla vielä tuoreessa muistissa. Jos mun olisi ollut mahdollista lukea tätä kirjaa vuonna 2008, olisin ehkä selvinnyt niistä ajoista vähän paremmin mielin. "Ne on tulevaisuuden luusereita."

Nörtti: New Game käsittelee aikaa, jolloin YouTuben Nörtti-tietokoneriippuvuusdokumenttivideot (siinäpä kiva sana Google Translatelle, GLHF) näkivät päivänvalon yksi toisensa jälkeen.


Toinen kirjatilaukseni lähti aikanaan osoitteeseen Booky.fi, mutta sen sisältöä en valitettavasti voi vielä paljastaa, sillä kyseessä on lahja ja lahjan saaja lueskelee blogiani silloin tällöin.

Tänään vierailin Gigantissa viemässä rakkaan Acer Aspireni huoltoon. Koneraukka kärsii todennäköisesti muisti- tai RAM-ongelmista, ja menettää tajunsa aina World of Warcraftia minuutin tai pari pelattuani. Kyseessä ei selkeästi ole ylikuumenemisongelma. Lisäksi sen näppäimistö on taas rikki, vieläpä huomattavasti pahemmin kuin viime kerralla. Alas, mun on selvittävä vanhalla, puolirammalla Toshiba Satellite -varaläppärilläni melkein kuukauden.

Tulinkin sitten miettineeksi omia koneitani ja niihin liittyviä tarinoita. Tällä hetkellä käyttämäni Toshiba oli henkilökohtaisista tietokoneistani kronologisessa järjestyksessä toinen. Sitä edelsi läppäri, joka oli vielä tätäkin huonompi - niin huono, että sitä on nykyaikaisen koneenkäyttäjän lähes mahdotonta käsittää. Kaadoin sen näppäimistölle aikanaan mehua ja luulin koko koneen räjähtävän, sillä se piti kummallista ääntä. Vein sen silloin ulkovarastoon ja hain takaisin parin päivän kuluttua. Se mulle kuitenkin kelpasi, sillä mitään muutakaan ei ollut. Melko oikukas masiina oli kuitenkin kyseessä. Sillä oli kaksi pääasiallista ongelmaa: hiiren ja näppäimistön toimivuus. Ongelmat eivät kuitenkaan koskaan esiintyneet samanaikaisesti, vaan vuorottelivat. Kun näppäimistö toimi moitteettomasti, hiiri jumitti. Joskus hiiren liikuttaminen oli vain vaivalloista - mun piti pamauttaa se vasten pöytää tiettyyn suuntaan saadakseni kursorin liikkumaan. Joskus kursori kuitenkin jumittui tiettyyn kohtaan näyttöä, eikä suostunut liikkumaan kuin pysty- tai vaakasuorassa. Loppujen lopuksi mun oli luovuttava kyseisestä koneesta, sillä kursori jumittui lopullisesti näytön keskiosaan, pystysuoraan liikerataan. Samaan aikaan eräs narsistiterrorisoija päätti, että kyseinen laite tulee multa viedä pois. No, hyvän saaliin hän kieltämättä sai.

Tapahtuneen jälkeen hankin tällä hetkellä valitettavasti käytössäni olevan Toshiba Satelliten. Kyseinen kannettava oli usein ainoa seuralaiseni hyvin masentavana aikana ja todistikin yhden elämäni mullistusvaiheista: aloitin WoW:in pelaamisen. Voisin kirjoittaa ikuisuuksia siitä, miten World of Warcraft on vaikuttanut mun elämääni, ja mitä kaikkea siitä tällä hetkellä puuttuisi ilman kyseistä peliä, mutta siitä saatan puhua jonain myöhempänä ajankohtana. Toshiba joutui pois käytöstä juurikin WoW-syistä, sillä halusin koneen, joka soveltuu pelitarkoitukseen paremmin. Ja eihän tässä toimi Flash Player kuin yhdellä selaimella, jonka täytyy olla juuri se huonoin ja ärsyttävin. Siis Internet Explorer.

Yöllä tilasin itselleni uuden kameran, jonka pitäisi saapua 2-5 arkipäivän kuluessa. Kyseessä on entiseen kameraani verrattuna hyvin näppärän kokoinen Canon PowerShot A2400 IS. Olenkin ikävöinyt valokuvaamista. Ehkä nyt saan itsestänikin järkeviä kuvia, kun oon taas inspiroitunut näyttämään ihmiseltä. :P

Viimeisten parin viikon pienemmät hankintani olivat kuitenkin seuraavat:
  • Maailman hienoin takki Burleskalta. En malta odottaa sen saapumista.
  • Khakin värinen tekonahkalaukku.
  • Toinen khakin värinen laukku, hyvin saman näköinen kuin edellä mainittu. Älkää kysykö.
  • Uusi meikkivoide, puuteri, peitekynä ja ripsiväri. En jaksa tarkistaa näiden merkkejä, mutta jotain L'Oréalia ja Max Factoria oli ainakin mukana.
  • Mustat pitsiset pikkuhousut. Näistä en mitä luultavimmin laita kuvia, mutta ihan jännän näköiset ne on, sen voin luvata.
  • Mustat nahkajäljitelmähousut.
  • Mustat nahkajäljitelmänilkkurit.
  • Musta kauluspaidan tyyppinen... paita...juttu.
  • Tunikamainen paitamekkohärpäke. Mun pitäisi ehkä laajentaa tämän alan sanastoani. Mainitsinko, että tämäkin vaatekappale oli väriltään musta?
  • Lähes kaikkialle Eurooppaan sopiva adapteri. Mukana tuli myös Yhdysvalloissa ja Australiassa toimiva palanen.
Onneksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, eli voin korjata tämänkertaiset kielelliset puutteet kameratilaukseni saavuttua. Toivottavasti vaatetilaukseni takkia lukuun ottamatta ehtii saapumaan ennen Englannin-reissuani.

Olkoon tässä kaikki tältä päivältä. Moro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti