Yksin matkalle ensimmäistä kertaa

Ihan aluksi maininta siitä, miksi mun ei ole taas tullut päivitettyä blogia pitkään aikaan. Pahoittelut tällaisesta epäselvästä selityksestä, mutta tapahtui eräs asia, joka toi mun elämääni suuren ja surullisen muutoksen. Päätin, että en toistaiseksi siitä kirjoita. Ehkä joskus kirjoitan, ehkä en, mutta en ota siitä stressiä. On tässä jo ihan tarpeeksi näinkin. Elän vain päivän kerrallaan ja opettelen elämään näin.

Sitten otsikon aiheeseen. Varasin tällä viikolla lennot Englantiin ja takaisin. Tarkempana matkakohteena toimii luoteis-Englannissa Irlanninmeren rannikolla sijaitseva, noin 142 000 asukkaan Blackpool. Kyseessä on tosiaan ensimmäinen kerta, kun lähden ulkomaanreissuun yksin ja jännittäähän se vähän. En usko, että Helsinki-Vantaan lentokentällä syntyy mitään suurempia ongelmia. Se on kuitenkin lentokentäksi harvinaisen selkeä (sekä suhteellisen pieni) ja pääasiallisena kielenä siellä toimii suomi. Eksymisiä ja panikointia syntyykin siis todennäköisemmin Manchesterissa. Täytyy kuitenkin muistaa, että aina voi kysyä apua.

Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului majoittuminen paikallisen henkilön, toisin sanoen poikaystäväni, luo, mutta koska vierailuaikani mysteerisesti venähti viikosta viiteentoista päivään, on meillä tarkoituksena nyt löytää jokin halpa paikallinen guest house, jossa majailla. Jokin motellin tapainen olisi siis hakusessa. Mikäli moinen tulee kuitenkin opiskelemattomuusbudjetille liian kalliiksi, on jonkinlainen kompromissi varmasti mahdollinen.

Vaikka reissuun onkin vielä vähän aikaa, ajattelin käydä läpi sitä ennen hoidettavat asiat, joista suurin osa on onneksi pikkujuttuja.
  • Matkavakuutus löytyy. Täytyy vaan muistaa ottaa tuo kortti mukaan! Sama juttu henkilökortin kanssa.
  • Uusi digitaalikamera. Olen harkinnut ainakin Samsungin ST77 -mallia. Nykyinen kamerani on vuodelta 2007 ja liian suuri reppureissaamistarkoitukseen. Lisäksi sen näytössä on ongelmia - kuva näkyy vain, kun näyttö on käännetty tiettyyn kulmaan, joka ei tietenkään voi olla se käytännöllisin.
  • Adapteri. Niitä ja muita hyödyllisiä matkailutarvikkeita myy muun muassa Triptek, mutta eiköhän sellaisen ehdi hankkia ilman nettitilauksiakin.
  • Meikkilaukku. Tämä objekti ei sinänsä liity matkusteluun, mutta mun on oikeasti lopetettava ainainen meikkien ja muiden hygieniatarvikkeiden muovipussissa kuljettaminen. Se on epäkäytännöllistä, riskialtista ja näyttääkin tyhmältä.
  • Muutama euro punniksi käteistä varten. Pankkikortin, öh, löytyminen olisi hieno juttu.

Toistaiseksi mulle ei tule muuta mieleen. Onhan tässä vielä aikaa miettiäkin, sillä reissuun lähden huhtikuun 9. päivä kello 8:25 Suomen aikaa. Ajomatkaan paikkakunnaltani Helsinki-Vantaan lentokentälle tulee varata kolmisen tuntia, mutta se ei mua haittaa, sillä tykkään aamumatkaamiesta! Toistaiseksi kuitenkin keskityn siihen, että jäljellä oleva odotusaika kuluisi niin mukavissa merkeissä kuin mahdollista. Matkan järjestely on saanut ajatukseni pois surullisista asioista ja katseeni kohti tulevaa, mikä on hyvä asia.

Jos keneltäkään löytyy mitään vinkkejä, tai jos olen unohtanut jotakin ehdottoman tärkeää, heittäkää ihmeessä kommenttia. Eiköhän tässä tule vielä ennen reissuun lähtöä päiviteltyäkin, joten kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti