Vauvelia odotellessa

Selventäkäämme heti alkuun, että en ole raskaana.

Ehkä on jo korkea aika ilmoittaa blogissakin, että meille on helmikuun alkupuolella muuttamassa uusi perheenjäsen: matalaprosenttinen koirasusipoika Dio. Dio sisaruksineen täyttää seitsemän viikkoa 9. helmikuuta, minkä jälkeen koiranpentujen luovutus yleensä alkaa riippuen kasvattajasta. Odotusaikaa on siis jäljellä alle kuukausi.

Kun koirasuden hankkiminen kävi mielessäni ensimmäisen kerran, ajattelin nimeäväni sen Rhapsodyksi. Räpsödi. Räpsy! Nimi kuitenkin tuomittiin absoluuttisen kamalaksi kanssa-asujien toimesta, joten pikkuhiljaa luovuin ajatuksesta. Diolle nimeä miettiessäni hain ensin inspiraatiota viikingeiltä. Mahdollisina niminä kävivät mielessä niin Turisas kuin Týr. Italia ja italian kieli ovat viime aikoina olleet pinnalla tässä taloudessa niin Rhapsody of Firen kuin Assassin's Creed kakkosenkin merkeissä, joten idea Dio-nimeen syntyi mahdollisesti osittain noiden tekijöiden vaikutuksesta. Dio nimittäin tarkoittaa italiaksi jumalaa. Ehkä Ronnie James Diollakin oli osaa asiaan.

Dion isä on puhdasrotuinen saarloos wolfhond ja emä puoliksi tsekkoslovakian vlcak. Emän pääasialliset muut rodut ovat alaskanmalamuutti ja siperianhusky. Energiaa ja kestävyyttä pojassa tulee siis olemaan, kuten myös varautuneisuutta vieraita kohtaan. Koulutuksessa varaudun olemaan kärsivällinen, sillä saarloosin ja vlcakin kaltaiset alkukantaiset rodut tuppaavat kyllästymään harjoituksiin helposti. Omalta osaltaan läsnä on myös jollain tapaa absurdi tunne, sillä tsekkoslovakian vlcak ja etenkin saarloos wolfhond olivat lapsuudessani sellaisia unelmakoirarotuja, jotka toivoin kovasti omistavani. Jossain vaiheessa kuitenkin aloin ajatella, ettei se koskaan olisi mahdollista - ovathan kyseessä olevat rodut Suomessa hyvin harvinaisia. Nyt se kuitenkin on totta, saan molemmat rodut yhdessä koirassa! Diolle tullaan rakentamaan ulkotarha, jossa poika voi sitten viettää aikaa, ehkä jopa öiden yli, jos siellä viihtyy. Pojan vanhemmat elävät pääosin tarhoissa, ja pentuekin siirtyy pian sinne, ellei ole jo siirtynyt. Dio tulee kyllä toki viettämään aikaa sisätiloissakin. Poika on tervetullut viereeni nukkumaan, jos tahtoo - Matthew:n mielipidettä asiaan en ole vielä kysynyt...

Harkitsen vakavasti koirajutuille oman blogin luomista, sillä siitä aiheesta mulla riittäisi sanottavaakin ainakin hetkeksi. Toisaalta en tahtoisi pitää yllä kolmea blogia samanaikaisesti, vaikka wowittelublogiin en enää kovin aktiivisesti kirjoittelekaan. Koirailublogi olisi vähän sellainen tämän blogin spinoff-projekti. Tuossa syntyi muuten juuri uusi tunniste, koirailu! Sopii oikein hyvin valokuvailun ja pohdiskelun joukkoon.

13 päivän ikäinen Dio. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti